Hydrolaten of natuurlijke tonics zijn vloeibare oplossingen verzadigd met bestanddelen van de etherische oliën, verkregen door stoomdestillatie van aromatische en geneeskrachtige planten.
Voor de productie van hydrolaten, evenals voor de productie van etherische oliën, wordt gecertificeerde biologische plantaardig materiaal gebruikt, zonder behandeld te zijn met bestrijdingsmiddelen en diverse chemicaliën. Dit biologisch plantaardig materiaal bestaat uit slechts ware verzameling van botanische soorten en schoon, niet-verontreinigd gedemineraliseerd water.
In hydrolaten zijn bestanddelen te vinden met componenten die oplosbaar zijn in water, over het algemeen de hydrofiele stoffen. Deze in water oplosbare stoffen zijn niet te vinden in etherische oliën en bestaan ​​primair uit in water oplosbare zuren, enkele alcoholen en aldehyden. Elk exemplaar van een hydrolaat is uniek, want het bevat in water-oplosbare stoffen uit voor betreffend hydrolaat specifiek plantaardig materiaal, en wordt ook bepaald door de voorwaarden van destillatieproces. Hydrolaat is dus geen gedestilleerd water met toegevoegde etherische oliën.
BeautyQ hydrolaten bevatten geen conserveringsmiddelen of alcohol. Hydrolaten hebben waardevolle therapeutische eigenschappen. Ze kunnen gebruikt worden in sprayvorm, worden toegediend aan de kompressen en kleimaskers en kleikompressen. Ook worden ze gebruikt om te inhaleren en als basis van aftershaves en mondverzorging. Deze hydrolaten worden ook gebruikt voor de bereiding van therapeutische baden.

Prikaži